Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Готування – завжди не скоро процес. Чистка, обсмажування і різання продуктів забирають багато часу і сил. Для того, щоб спростити ці дії, існує кілька маленьких хитрощів.

Харчова плівка + холодильник

Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Харчова плівка часто задіюється під час приготування їжі. Кожен раз, коли вона необхідна, доводиться витрачати кілька хвилин, щоб знайти її край і акуратно загорнути щось. Вона починає комкаться, липнути до всього і псуватися, через це весь процес подовжується. Найкраще зберігати плівку в холодильнику. Завдяки знижених температур вона зберігається рівною і не буде кривитися.

Рівномірна прожарка бекону

Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Любителям бекону безумовно сподобається ця рада. Прожарити цей продукт рівномірно по обидва боки не так-то легко. Для готування бажано використовувати не сковорідку і масло, а духову піч. Застеліть деко пергаментом, рівномірно розкладіть бекон по всій поверхні і поставте запікати на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Бекон прожарітся з обох сторін і при цьому не буде сильно жирним.

Чистка часнику

Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Чистка часнику – тривалий заняття. Найчастіше необхідно всього кілька головок, а час витрачати не хочеться. Щоб полегшити весь процес, можна заготовити часник з вечора. Досить помістити його в невеликий контейнер з водою. За ніч шкірка розмокне і її буде легко зняти.

Очищення обробної дошки

Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Раделочная дошка постійно брудниться. Миючі засоби не завжди справляються з забрудненнями. Для вирішення проблеми підійде звичайна морська сіль і лимонна кислота. Змішайте обидва засоби в рівних пропорціях і нанесіть на дошку на пару хвилин, потім ретельно потріть жорсткою губкою або щіткою і змийте водою. Від забруднень не залишиться і сліду.

Нарізка м’якого сиру

Як швидко готувати, без зайвих витрат часу на чистку, обсмажування, різання

Сир – один з найбільш затребуваних продуктів в якості закуски. Але не завжди в холодильнику є твердий сорт. М’які сири нарізати набагато складніше, оскільки вони ламаються і липнуть до ножа. Для того, щоб без проблем нашаткувати м’який сир, скористайтеся зубною ниткою. Відріжте нитку потрібного розміру, візьміть її з двох сторін і злегка натисніть на сир зверху вниз. Вона досить тонка і гостра, тому підходить для нарізки тонких скибочок. Однак не беріть нитку з просоченням, так як вона може надати продукту своєрідний присмак.

Чистить багато яєць за раз

Яйця – популярний продукт під час свят. Їх використовують для приготування різних салатів і закусок. На жаль, чистка яєць забирає надто багато часу. Для того, щоб його заощадити, помістіть варені яйця в пластиковий контейнер, наполовину наповнений холодною водою, щільно його закрийте і потрусіть в різні боки в протягом 30 секунд. Вода допоможе розм’якшити шкаралупу і швидше її очистити.

Томати черрі навпіл

Томати черрі – смачний інгредієнт для салатів і других страв. Але вони такі маленькі, що доводиться витрачати багато часу на їх нарізку. Краще підготуйте побільше помідорів заздалегідь. Необхідно помістити черрі на тарілку, накрити зверху такий же тарілкою і в проміжку між ними провести гострим ножем. Це допоможе за декілька секунд розрізати велику кількість томатів і заощадити час. Головне, щоб черрі були одного розміру, щоб не виникало труднощів під час нарізки.