Готування – завжди не скоро процес. Чистка, обсмажування і різання продуктів забирають багато часу і сил. Для того, щоб спростити ці дії, існує кілька маленьких хитрощів.
Харчова плівка + холодильник
Харчова плівка часто задіюється під час приготування їжі. Кожен раз, коли вона необхідна, доводиться витрачати кілька хвилин, щоб знайти її край і акуратно загорнути щось. Вона починає комкаться, липнути до всього і псуватися, через це весь процес подовжується. Найкраще зберігати плівку в холодильнику. Завдяки знижених температур вона зберігається рівною і не буде кривитися.
Рівномірна прожарка бекону
Любителям бекону безумовно сподобається ця рада. Прожарити цей продукт рівномірно по обидва боки не так-то легко. Для готування бажано використовувати не сковорідку і масло, а духову піч. Застеліть деко пергаментом, рівномірно розкладіть бекон по всій поверхні і поставте запікати на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Бекон прожарітся з обох сторін і при цьому не буде сильно жирним.
Чистка часнику
Чистка часнику – тривалий заняття. Найчастіше необхідно всього кілька головок, а час витрачати не хочеться. Щоб полегшити весь процес, можна заготовити часник з вечора. Досить помістити його в невеликий контейнер з водою. За ніч шкірка розмокне і її буде легко зняти.
Очищення обробної дошки
Раделочная дошка постійно брудниться. Миючі засоби не завжди справляються з забрудненнями. Для вирішення проблеми підійде звичайна морська сіль і лимонна кислота. Змішайте обидва засоби в рівних пропорціях і нанесіть на дошку на пару хвилин, потім ретельно потріть жорсткою губкою або щіткою і змийте водою. Від забруднень не залишиться і сліду.
Нарізка м’якого сиру
Сир – один з найбільш затребуваних продуктів в якості закуски. Але не завжди в холодильнику є твердий сорт. М’які сири нарізати набагато складніше, оскільки вони ламаються і липнуть до ножа. Для того, щоб без проблем нашаткувати м’який сир, скористайтеся зубною ниткою. Відріжте нитку потрібного розміру, візьміть її з двох сторін і злегка натисніть на сир зверху вниз. Вона досить тонка і гостра, тому підходить для нарізки тонких скибочок. Однак не беріть нитку з просоченням, так як вона може надати продукту своєрідний присмак.
Чистить багато яєць за раз
Яйця – популярний продукт під час свят. Їх використовують для приготування різних салатів і закусок. На жаль, чистка яєць забирає надто багато часу. Для того, щоб його заощадити, помістіть варені яйця в пластиковий контейнер, наполовину наповнений холодною водою, щільно його закрийте і потрусіть в різні боки в протягом 30 секунд. Вода допоможе розм’якшити шкаралупу і швидше її очистити.
Томати черрі навпіл
Томати черрі – смачний інгредієнт для салатів і других страв. Але вони такі маленькі, що доводиться витрачати багато часу на їх нарізку. Краще підготуйте побільше помідорів заздалегідь. Необхідно помістити черрі на тарілку, накрити зверху такий же тарілкою і в проміжку між ними провести гострим ножем. Це допоможе за декілька секунд розрізати велику кількість томатів і заощадити час. Головне, щоб черрі були одного розміру, щоб не виникало труднощів під час нарізки.