6 лайфхаків, які надовго збережуть продукти свіжими

Деякі продукти можуть тривалий час зберігати свою свіжість, якщо правильно організувати умови для їх зберігання. Є кілька простих і ефективних способів, які дозволять забути про такі проблеми, як зіпсований лук, зелень або паразити в борошні.

Помідори догори ногами

Помідори довго залишатимуться соковитими і свіжими, якщо їх покласти на голову. Шкірочка захищає овоч і зберігає всередині нього сік, але в місці кріплення плодоніжки волога все одно має можливість просочуватися, через що помідор завчасно починає в’янути і псуватися.

Щоб цього уникнути, томати слід укладати хвостиками вгору. Краще, якщо плоди не будуть торкатися один одного. У домашніх умовах їх можна розмістити на спеціальній полиці (піддоні) для овочів в холодильнику. Щоб томати залишалися свіжими ще довше, кожен овоч можна загорнути в папір.

Колготки + цибуля

Лук довго не буде псуватися, якщо забезпечити навколо нього хорошу циркуляцію повітря. Якщо укласти цибулини в ящик, то нижня їх частина почне замокання і гнити.

Тому найбільш підходящий варіант зберігання цибулі – сітки. Замінити їх можна старими колготками, але тільки не з товстого нейлон чорного кольору. Через нього буде погано надходити денне світло і повітря, з-за чого цибулини почнуть проростати.

Краще використовувати тонкі колготки тілесного відтінку. Такий матеріал забезпечить прекрасний повітрообмін, а при цьому буде ще підтримуватися оптимальна температура.

Наповнені цибулею колготки (сітки) потрібно зберігати в підвішеному стані. Місце слід вибирати сухе і світле, а приміщення при цьому має добре провітрюватися.

«Солона ванна» + сир

Деякі сорти сиру (фета, моцарелла) без солоного розсолу зберегти взагалі не вийде. Але не завжди залишається рідина, в якій сир продавався, – її можна приготувати самостійно.

Потрібно додати 2 чайні ложки солі в воду (дві склянки) і ретельно перемішати до повного розчинення кристалів. Отриманим розсолом заливають сир так, щоб він повністю був покритий рідиною. Це дозволить зберегти вологу в продукті, тому він ще довго буде залишатися свіжим.

Таким же способом можна зберегти свіжість і твердих сортів сиру, якщо їх купили з великим запасом.

Сушимо зів’ялі трави

Якщо зелень почала в’янути, а використовувати її ви не встигаєте, то трави легко засушити. Така операція запобіжить псування продуктів, зберігаючи їх корисних властивостей.

Для цього зелень розсипають тонким шаром на деко і поміщають в духовку на кілька годин (від двох до чотирьох) при температурі приблизно 80 ° C. Періодично потрібно перевіряти готовність. Якщо листя почали хрустіти і легко обсипаються, то вимикають вогонь.

Для цієї мети можна використовувати і мікрохвильовку, включену на низькій потужності. Це зручніше – потрібно всього хвилин 10-15.

Свіжий салат + рушник

Часто соковиті зелене листя салату вже через пару днів перебування в холодильнику починають в’янути або стають слизькими. Можна продовжити термін зберігання, якщо відразу після покупки свіжого салату розібрати пучок на листя, вимити їх, а потім нарізати акуратною соломкою, придатної для закусок.

У такому вигляді салат потрібно викласти на рушник, яке згорнути трубочкою. Щоб рулон не розгорталася, його скріплюють гумкою або стрічкою.

Зберігати в такому вигляді салат треба в холодильнику на нижній полиці. Для згортка краще використовувати тканинний, наприклад, традиційне «вафельний» або паперовий рушник. Будь-яке з них надійно захистить салат від випаровування вологи.

Борошно + лавровий лист

Господині часто закуповують борошно про запас, але при неправильному зберіганні вона може раніше терміну втратити свої споживчі властивості. У сипучому продукті можуть завестися різні комахи (моль, жуки, черв’яки).

Запобігти появи паразитів можна, якщо зберігати борошно в герметичному контейнері, поклавши туди декілька лаврових листків.

Запах цієї пряності добре відлякує шкідників. Також навколо ємності з борошном можна розкласти суху календулу, листочки м’яти або навіть м’ятну жувальну гумку і зубчики часнику (можна навіть в шкірці). Борошно слід зберігати в темному і сухому місці при помірній температурі повітря (близько 20 ° C).

Перераховані поради варто обов’язково взяти господаркам на замітку. Такі прості дії значно продовжать термін зберігання продуктів, що дозволить заощадити сімейний бюджет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*